Όταν οι «ευαγγελισμοί» γίνονται στόχοι….Το Πρώτο Συνέδριο του Σώματος μας στέφεται με επιτυχία!

-A A +A
News-Image: 

Στις 23 και 24 Μαΐου 2017  πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας το 1ο Συνέδριο του Σώματος με θέμα: «Νομικοί προβληματισμοί και προσεγγίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις», σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστήμιου Αθηνών (EKΠΑ).Το  Πολυθεματικό Συνέδριο μας, πραγματεύτηκε επίκαιρα νομικά ζητήματα που άπτονται, πέραν των Ε.Δ,  του ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως νομικά ζητήματα προσφυγικού-μεταναστευτικού δικαίου, θέματα συγκριτικής νομοθεσίας υποχρεωτικής εκπλήρωσης στρατιωτικής υποχρέωσης, θέματα σχετιζόμενα με το  ρόλο του Νομικού Συμβούλου Διεθνώς στις Ένοπλες Δυνάμεις κ.α.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν διακεκριμένοι καθηγητές της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και αξιωματικοί του Κοινού Nομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος  της στρατιωτικής ιεραρχίας, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Κος Νικόλαος Δημήτριος Χριστόπουλος,  πλήθος ε.ε. και ε.α. συνάδελφων του Σώματος, έγκριτοι καθηγητές από το ΕΚΠΑ, η Κοσμήτωρας αυτού, Δρ Διονυσία Καλλινίκου,  η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστήμιου, Δρ. Ισμήνη Α.Κριαρή, ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κος Κων/νος Μενουδάκος, ο Πρόεδρος  του Συνήγορου του Πολίτη, Κος Ανδρέας Ποττάκης  και πλήθος φοιτητών και επαγγελματιών της νομικής επιστήμης.

Το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα εκ μέρους του σώματός μας για την  εν τοις πράγμασι εμπέδωση της πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας,  επεσήμανε την υψηλή επαγγελματική και ακαδημαϊκή κατάρτιση των Στελεχών του Σώματός μας, ως αποτέλεσμα της δια βίου μάθησης και πνευματικής ανέλιξής τους, δίνοντας παράλληλα την ώθηση σε όλη αυτή τη δυναμική μας να εκλυθεί στην έξωθεν ακαδημαϊκή κοινότητα και στους πολιτειακούς θεσμούς της Δημόσιας Διοίκησης.

Η επιτυχία του συνεδρίου και τα ευμενη σχόλια της ιεραρχίας, των συμμετεχόντων καθώς και τα συγχαρητήρια της  κοσμήτορος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ μας υποχρεώνει ηθικά να συνεχίσουμε και να προάγουμε ετούτη την επιτυχία καθιερώνωντάς την σε θεσμό. Ας μη λησμονούμε πως «όσοι περιφρονούν τα μεγάλα σχέδια, είναι γιατί δε νιώθουν ικανοί για τις μεγάλες επιτυχίες», και όλοι εμείς, Αξκοί και Υπξκοί του Νομικού Σώματος αποδείξαμε, ο καθένας από τη θέση αρμοδιότητάς του,  πως είμαστε ικανότατοι!