8. Έχω ήδη κατανεμηθεί για να υπηρετήσω τη θητεία μου σε συγκεκριμένο Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατό Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό). Μπορώ να ζητήσω να υπηρετήσω τη θητεία μου σε άλλον Κλάδο από εκείνον που αρχικά κατανεμήθηκα;

-A A +A

Μπορείς να ζητήσεις μόνο εάν έχεις ειδικά προσόντα και γνώσεις που απαιτούνται για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του Κλάδου στον οποίο επιθυμείς να υπηρετήσεις. Στην περίπτωση αυτή, το αίτημά σου θα εξεταστεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Εφόσον όμως είσαι πτυχιούχος Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού μεταφέρεσαι στο Πολεμικό Ναυτικό, αυτεπάγγελτα, από την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ). Ομοίως, αν είσαι πτυχιούχος χειριστής αεροπλάνων και ελικοπτέρων της Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας (Σ.ΠΟ.Α) ή άλλης σχολής του εσωτερικού ή του εξωτερικού, εγκεκριμένης ή αναγνωρισμένης αντίστοιχα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μεταφέρεσαι αντίστοιχα στην Πολεμική Αεροπορία και στον Στρατό Ξηράς, εφόσον δεν είχες κατανεμηθεί στους κλάδους αυτούς, κατόπιν αιτήματός σου, που υποβάλεις στην αρμόδια ΣΥ.